tisdag 26 juli 2016

Monterar dörrfoder och skurklossar

Idag har vi satt foder och skurklossar (eller foderklossar som det också brukar kallas) runt dörrarna i hallen. Alltid lite krångligt när allt är snett och vint. Skurklossarna är ganska höga (23 cm) då vi har valt ett ganska maffigt golvfoder.  

Dörren in till vårat sovrum och dörren in till Ottos rum. Som ni ser så finns det inte riktigt plats för hela fodret på Ottos dörr. Dessutom är väggen helt sned så det högra fodret varierar längs sträckan mellan 40-48 mm. Det syns ganska väl med blotta ögat. Men om väggen är sned så får fodret följa efter. 

Virket har vi köpt på Romelanda Snickeri. Det är standardprofiler som de har på lager som har ett utseende vilket är tidstypiskt för sent 1800-tal. Brukar kallas för franska foder. Foderprofilen har måtten 110 x 27 mm och skurklossen 119 x 31 mm. Med andra ord relativt grovt dimensionerade. 

Golvfoder har vi beställt av Romelanda Snickeri och de kommer efter sommaren. Även här har vi valt franska foder. Dessa är också av väl tilltagna dimensioner och är 197,5 mm höga. 

Vi har även köpt hålkälslist med tillhörande övre- och undre dekorlist från Romelanda.  

3 kommentarer:

  1. Hej.
    Halkade in på er sida när vi sökte på taklister.
    Hålkärlslisten som ni har är så vansinnigt snygg.
    Skulle ni kunna tipsa oss var den finns att köpa?

    /Mange

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Halkade in på er sida när vi sökte på taklister.
    Hålkärlslisten som ni har är så vansinnigt snygg.
    Skulle ni kunna tipsa oss var den finns att köpa?

    /Mange

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mange,
      vi har köpt alla våra foder, golvlister och taklister på ett ställe som heter Romelanda Snickeri. Det ligger straxt norr om Kungälv utanför Göteborg. Helt fantastisk kvalitet på allt som kommer där ifrån. Kan starkt rekommenderas.

      MVH
      Casper

      Radera